KORISTITE OVU MOĆNU BILJKU KAO LIJEK ZA DIJABETIS …




Dijabetis je jedna od najrasprostranjenijih bolesti u današnje vrijeme. Hiljade ljudi boluju od dijabetisa zbog prekomjerne težine, pretilosti ili naasljednog faktora. Svaki od ovih faktora proizvodi različit tip dijabetesa i neki su opasniji od drugih . Ova blest može uzrokovati gubitak udova pa čak i smrt.



SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA  procjenjuje da će do 2030 dijabetis postati jedna od 7 najgorih bolesti na svijetu. U narednih 10 godina procjenjuje se porast oboljelih za čitavih 50 %. Zato je veoma važno da promjenimo navike ako želimo održati zdravlje organizma.

Postoje 2 tipa dijabetisa; tip 1 i tip 2 koji pogađa 90% pacijenata. Nasreču on se može sprijećtiti dok tip 1 nije moguće spriječiti. Najvažnije kod prevencije bolesti je održavanje stabinog nivoa glukoze.
loading...

NAJBOLJI PRIRODNI LIJEKOVI:

1. Bijeli luk,limun i luk: za pripremu ovog lijeka potrebno vam je 1 kašika izgnječenog luka ,1 izgnječeno čeno bijelog luka i 1 kašika limunovog soka. Sve pomješajte u čašu i konzumirajte odmah , treba se koristiti ujutru.

2. kaktus i aloje vera: za pripremu vam je potrebna 1 stabljika kaktusa i 1 stabljika aloje vere,očistite ih i izvadite sadržinu , prelijte sa 1.5 l vod ei kuhajte. Trebate konzumirati 1 čašu napitka svaki dan .

3. Limun: očisitite mrkvu i iscjedite njen sok u sokovniku, dodajte 3 grančice celera i sok od 1 limuna. Konzumirajte ovo jednom dnevno.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives