Naučite kako čitati barkod kako bi znali da li je proizvod došao iz Kine, SAD-a ili neke druge države!

325235



Znate li da postoji način provjeriti porijeklo proizvoda koji kupujete? To je zapravo vrlo jednostavno; sve što trebate učiniti je čitati UPC (Universal Product Code), a ovdje ćete saznati koji odgovara kojoj državi.

Ovo je vrlo korisno u današnje vrijeme jer smo se nagledali sve više i više proizvoda koji se uvoze iz Kine sa sumnjivim pozadinama koje su pod istragom zbog raznih razloga. Zato je poželjno da znate što kupujete i gdje kupujete, ako želite zaštititi svoje zdravlje i smanjiti zdravstvene rizike.

Kada odaberete proizvod iz supermarketa trebate obratiti pozornost na prve tri znamenke UPS barkoda jer oni predstavljaju zemlju porijekla.

Na primjer, ako UPS barkod počinje s 695 ili 690 hrana ili druge stavke koje ste pokupili je proizvedena u Kini. Ovdje su drugi UPS barkodovi i njihove odgovarajuće zemlje porijekla:

00 ~ 13 SAD i Kanada

690 ~ 695 Kina

30 ~ 37 Francuska

40 ~ 44 Njemačka

49 ~ Japan


 


50 ~ UK

57 ~ Danska

64 ~ Finska

76 ~ Švicarska i Lihtenštajn

471 ~ Tajvan

480 ~ Filipini

628 ~ Saudijska Arabija

629 ~ Ujedinjeni Arapski Emirati

740 ~ 745 Srednja Amerika

Međutim, tvrtka vas može zavarati. Na primjer, ako tvrtka iz Indije uvozi voće iz Kine, ali pripremi ga sama za izvoz barkod će pokazati da je proizvod iz Indije, a ne Kine.

Sigurno da biste htjeli zaštititi svoje zdravlje i izbjeći bilo kakve opasne i otrovne tvari sa kojima dolazite u dodir. Najbolji način da to učinite je da se upoznate sa svim zakonima i propisima i pažljivo odaberete proizvode koje koristite.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives