Kolač sa maskarpone kremom i jagodama
Sastojci
Za biskvit:
3jaja
100 gšećera
1 žličicanaribane limunove korice
75 gPšeničnog oštrog brašna
1 žličicaPraška za pecivo
3-4 žliceDžema extra jagoda
Za kremu:
200 mlslatkog vrhnja
2 žlicešećera u prahu
1Vanilin šećer Dolcela By Podravka
200 gmascarpone sira
Za preljev:
500 gjagoda ili drugog voća
2Preljeva za torte
4 žlicešećera
500 mlvode
Priprema
Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Srednje zahtjevno
Za biskvit:
1
Žumanjke odvojite od bjelanjaka koje istucite u čvrsti snijeg.
2
Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i dodajte koricu limuna. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, pa uz miješanje postepeno dodajte žumanjcima. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
3
Smjesu izlijte u tepsiju (35×23 cm) koju ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Smjesu poravnajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
4
Pečeni biskvit još vruć premažite džemom od jagoda i ostavite hladiti.
Za kremu:
1
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone.
2
Kremu nanesite preko ohlađenog biskvita. Preko kreme posložite narezano voće.
Za preljev:
1
Sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješajte sa šećerom i 6 žlica vode.
2
Preostalu vodu zagrijte do vrenja, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući zagrijte do vrenja. Preljev hladite 1 minutu i prelijte pažljivo preko voća.
3
Kolač ohladite i nakon 30 minuta možete ga narezati.
4
Posluživanje
Poslužite ukrašeno voćem ili šlagom.
Savjet
Dio vode za preljev možete zamijeniti crvenim voćnim sokom pa će preljev biti crven.
Izvor:coolinarika.com
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: