DOMAĆE LEPINJE BOLJE NEGO U PEKARI PEČENE ZA 10 MINUTA
Budite sam svoj majstor i oduševite svoje nepce domaćim lepinjicama. Poslužite ih uz ćevape ili kao savršeno pecivo za sendvič.
Sastojci
600 gr brašna
300 ml vode
6 kašika ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 kvasac
Način pripreme
U mlakoj vodi otopite kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe.
Brašno pomiješajte sa soli, pa dodajte vodu sa kvascem i ulje pa umijesite glatko tijesto.
Ostavite da nadođe pola sata pa rasporedite u šest loptica.
Ostavite da nadođu pola sata pa razvucite na ½ cm debljine.
Ostavite ih da odstoje 15 minuta pa pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni 10 minuta.
Izvor: www.domacica.com
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: