OVO NISTE ZNALI: Uzgajajte ove biljke i imat ćete velike koristi



Ako živite u toplom, vlažnom prostoru koji sadrži puno močvara onda znate koliko neugodno živjeti s komarcima. Oni uzrokuju crvenilo, jedani od glavnih suradnika na širenje smrtonosnih bolesti.



Da bi istjerali komarce mnogi ljudi koriste sredstva za odbijanje kukaca DEET-based i, iako su ove repelenata učinkoviti , oni dolaze s različitim štetnim, pa čak i smrtonosnim nuspojave. Srećom, postoji niz od lako dostupnih odbojanih biljaka koje možete koristiti da bi komarce držali daleko od kuće.

Biljke koje se odbijaju Komarce

Neven
Vrlo popularan i čest cvijet, neveni se obično nalaze u cvjetnjaka tijekom ljetnih mjeseci. Iako nisu poznati za komarace odbojane mogućnosti, mnogi vrtlari sade da bi otjerli komarce.

Citronele trava
To je biljka koja se obično koristi u prirodnim sredstva za odbijanje kukaca. Citronele trava može izazvati iritaciju kože i alergijske reakcije, ako dođe u kontakt s kožom, kako bi bili sigurni da uvijek nosite zaštitne rukavice pri rukovanju. On također može narasti i do šest stopa visok, pa se preporučuje da ga posadite vani u blizini trijemu ili u svom dvorištu.

Lavanda

Lavanda je poznata po proizvodnji mirisa koji odbija komarce i privlači ljude. To je također vrlo estetski, što je veliko ukras koji se lako može uzgajati u zatvorenom prostoru.
Matičnjak

Ova biljka također ide po imenu horsemint i zrači nevjerojatno jak, tamjan, kao što su miris koji je sličan citronele trave. Međutim, za razliku od citronele trave, može se uzgajati u zatvorenom prostoru i ne odbijaju insekte poput pčela ili leptira.
Bosiljak

Bosiljak je biljka koja je već dobro poznato da ste u mogućnosti odbijati komarce, a može ispuštati nevjerojatno jak miris bez svojih listova potrebe da će slomiti ili gumiran. Postoji mnogo različitih vrsta bosiljka koje imaju mosquitoe odbojan svojstva, no najučinkovitije su limun bosiljak i cimet bosiljak.



0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives