NEMOJTE TO VIŠE RADITI: Nakon što ovo pročitate NIKADA više nećete baciti LJUSKU OD LUKA!!
Svi smo bacali kožu od luka, ne znajući da je korisna. Neki od najzdravijih sastojaka povrća i voća dobijaju se upravo iz kore. Prema najnovijim istraživanjima, ljuska je bogat izvor flavonoida, posebno kvercetin, koji je snažan antioksidans i anti-upalni spoj.
Prednosti korištenja ljuske:
smanjuje LDL holesterol i krvni pritisak
bori se protiv alergija
smanjuje upalu
podržava rast i funkciju mišića
tretira depresiju
Tretira neki oblike raka
Naučnici objašnjavaju da zbog činjenice da se biljke ne mogu kretati, one proizvode ono što im je potrebno, da se brane, štite i liječe.
Ovo objašnjenje dodaje da biljke koncentrišu mnogih zaštitnih spojeva u vanjskoj oblozi.
Koža nije jestiva, ali njene prednosti mogu se izvući dodavanjem u supe i variva, i uklanjanjem na kraju.
Izvor: pozivitno.info
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: