NEMOJTE TO VIŠE RADITI: Nakon što ovo pročitate NIKADA više nećete baciti LJUSKU OD LUKA!!

20100407-howtocutanonion-02

Svi smo bacali kožu od luka, ne znajući da je korisna. Neki od najzdravijih sastojaka povrća i voća dobijaju se upravo iz kore. Prema najnovijim istraživanjima, ljuska je bogat izvor flavonoida, posebno kvercetin, koji je snažan antioksidans i anti-upalni spoj.



Prednosti korištenja ljuske:


smanjuje LDL holesterol i krvni pritisak
bori se protiv alergija
smanjuje upalu
podržava rast i funkciju mišića
tretira depresiju
Tretira neki oblike raka
Naučnici objašnjavaju da zbog činjenice da se biljke ne mogu kretati, one proizvode ono što im je potrebno, da se brane, štite i liječe.

Ovo objašnjenje dodaje da biljke koncentrišu mnogih zaštitnih spojeva u vanjskoj oblozi.

Koža nije jestiva, ali njene prednosti mogu se izvući dodavanjem u supe i variva, i uklanjanjem na kraju.

Izvor: pozivitno.info

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives