LIŠĆE VIŠNJE: Idealan lijek za ljepotu i zdravlje

pixavbay.com

Lišće višnje preporučuje se kod ubrzanog oporavka nakon operativnog zahvata, kod smanjenja upala, štite živčani sustav, pomažu kod nesanice i u liječenju tegoba menopauze.



Višnje su odličan izvor vitamina i minerala te imaju blagotvorno djelovanje na čitav organizam. Glavni pigment je crveni antocijan koji djeluje kao antioksidans, stoga je jedan od važnih regulatora srčanog ritma i procesa starenja.

Ovo voće ima veliku ulogu i u održavanju ljepote kože. Preporučuje se kod ubrzanog oporavka nakon operativnog zahvata, kod smanjenja upala, štite živčani sustav, pomažu kod nesanice i u liječenju tegoba menopauze.

Osim svježih plodova, višnje možemo koristiti  zamrznute i suhe.

Čaj od peteljki višanja pomaže kod izbacivanja pijeska iz mokraćnih kanala, celulita, impotencije, bubrežnih bolesti i kroničnog kašlja. Lišće višnje koristi se kao sredstvo za ljepotu, a pomaže kod peruti i otečenih kapaka.

RECEPTI:

Jednu žlicu usitnjenog osušenog lišća višnje i jednu žlicu osušenih cvjetova kantariona stavite u posudu te prelijte s tri čaše vrućeg piva.

Ovu mješavinu zagrijavajte je do ključanja i kuhajte na blagoj vatri 30 – 40 minuta.

Kad se ohladi, čaj procijedite ga te uzimajte dvije žlice  tri puta dnevno nakon jela. Ovaj čaj blagotvorno djeluje na oboljelu jetru.

Lijek protiv hepatitisa A također možete napraviti od osušenog lišća višnje. Sitno izrežite deset suhih listova i stavite ih posudu u koju dodajte i 300 mililitara vode. Kuhajte čaj na laganoj vatri 30 minuta. Kad se ohladi procijedite. Pijte četvrtinu čaše ovog čaja tri puta dnevno.

Čaj od lišća višnje u kombinaciji s lišćem trešnje, jagode i ljubičica odličan je lijek protiv peruti. Lišće naberite i prelijte ga vrućom vodom i ostavite da odstoji. Nakon pranja čajem, kosu isperite.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives