Čudo iz prirode! Jeste li znali koja ljekovita svojstva posjeduje kopriva?

Zeljko Hladika/PIXSELL

Preporučuje se za liječenje niza bolest.Kopriva je jedna od najrasprostranjenijih ljekovitih biljaka našeg prostora. Gotovo da raste svuda, a cvjeta od proljeća pa sve do jeseni. Ljekovita je, jestiva i nadasve korisna za opće stanje organizma. Kopriva se još u Grčkoj koristila za masažu protiv reumatskih bolova, pa je odatle u narodu udomaćeno neobaziranje na njeno žarenje prilikom nasumičnog dodira. Kopriva utječe na izmjenu tvari i u organizmu potiče izlučivanje probavnih sokova te olakšava metabolizam masti. Svi dijelovi koprive stabljika, lišće, korijen i cvijet imaju ljekovita svojstva.

Kopriva liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. Zbog toga koprivu preporučuju kao dio proljetnog čišćenja organizma.

Preporučuje se za liječenje niza bolesti: čisti krv, obnavlja crvena krvna zrnca, čisti tijelo od nepoželjnih i štetnih tvari, liječi teške trbušne tegobe, menstruacijske i druge ženske tegobe, teška bubrežna oboljenja, upalu mjehura, čir na želucu, crijevima i plućima, liječi nesanicu, a također rabi se i za zagrijavanje hladnih nogu. U kombinaciji sa drugim ljekovitim biljem, kopriva se može uspješno koristiti za liječenje leukemije. Ljudi, koji pate od alergije, uključujući peludnu groznicu, također bi  trebali piti čaj od koprive.

Zato se osvrnite oko sebe, naberite listove koprive i krenite maštom prema zdravlju.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives