UZ OVE ŠUMEĆE BOMBICE UČINITE VAŠU WC ŠKOLJKU MIRISNOM I ČISTOM! (RECEPT)Želite očistiti wc školjku i da je učinite mirišljavom? E pa imamo riješenje koje je ekološki čisto i bez hemikalija je.

RECEPT: – soda bikarbona – limuntos – eterično ulje (naranča, limun, lavanda) PRIBOR: – duboka posuda – silikonska lopatica – raspršivači – silikonski kalupi

PRIPREMA: Na jedan dio limuntosa potrebno je dodati 2,5 dijela sode bikarbone i 30 kapi eteričnog ulja. Uovom primjeru bombice su napravljene od 100 gr limuntosa, 50 kapi eteričnoh ulja i 250 gr sode bikarbone od čega se dobije 20 bombonica za manje od 20 minuta Pomješajte sodu i limun u posudi, te dodajte eterično ulje i sve opet pomješajte.

U raspršivač dodajte filtriranu vodu. Nakon toga raspršivačem poprskajte i dobro promješajte.

Smjesu je potrebno pomješati 10 do 12 puta. U silikonske kalupe kašikom stavljajte pripremljenu smjesu. Kalupe punite samo do pola jer će smjesa još rasti. Ostavite da se suši 3 sata. Potrebno je da ih čuvate u staklenoj tegli.Ove bombice će mirisom obasut wc školjku i taj miris će se zadržati 15 dana, nakon čega možete staviti nove.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives