Sprečava čak i naslednu ĆELAVOST: Sa OVIM sastojkom kosa i obrve rastu super brzinomČudesni sastojak koji je veoma efikasan za jačanje i rast kose, trepavica i obrva. Ricinusovo ulje je bogato vitaminom E, mineralima i proteinima i ima antibakterijska i antifungicidna svojstva. Ovo ulje sadrži trigliceride nezasićenih masti.

 Upravo je taj sastav glavni uzrok što ricinusovo ulje ima odlične obnavljajuće sposobnosti. Ricinoleinska kiselina je poznata po tome da pomaže pri rješavanju i sprječavanju infekcija, gljivica, mikroba i plijesni.

Naučno je okazano da ricinusovo ulje pomaže jačanju i bržem rastu kose. Izuzetno je bogato omega 9 masnim kiselinama koje hrane kosu i folikule.

Nekoliko kapi ovog ulja treba da utrljate u tjeme, a ono će prodrijeti u pore i folikule iz kojih raste kosa.

Ukoliko ga želite koristiti za brži rast trepavica i gustih obrva, trebat će vam slijedeći sastojci: 30 ml Ricinusovog ulja, 20 ml Pantenola, 15 kapi bijelog luka. Redovno mažite trepavice i obrve ovom mješavinom. Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives