SOK OD VIŠANJA BEZ KUHANJA – dobije se čak 15 litara sirupa!
Višnje su izuzetno zdrave, a sok od višanja možete napraviti bez kuhanja, a cijeli postupak pripreme je vrlo jednostavan – pripremljeni sok možete zatim i ostaviti za zimnicu. Mjera je predviđena za 15 litara sirupa, ali možete i urediti količinu po želji.
Potrebno:
7 vrećica limuntusa
10 litara ocijeđenog soka od višnje
10 kg šećera
Postupak:
Uklonite lišće na višnjama, peteljke i trule plodove a onda ih operite i procijedite od vode. Ostavite u neku posudu na 24 sata, izgnječite da se odvoje od koštica meso višnje. Dodajte 3 vrećice limuntusa, izmiješajte, prekrijte i ostavite da odstoji na hladnom mjestu.
Ocijedite i pritisnite nečim teškim, a onda procijedite kroz gustu gazu i prevrćite talog žlicom. Operite gazu povremeno da prođe lakše sok.
Možete iskoristiti meso višnje za džem. Dodajte limuntus i šećer, izmiješajte i onda nastavite miješati svakih 15 min. Pokupite pjenu koja se stvori na površini.
Izlijte sirup u flaše i dobro ih zatvorite, a onda čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: