Pacijenti u bolnicama jedu želatin, a i ne znaju: Ovaj recept svi treba dobro da zapamte!
Ima snažna isceljujuća svojstva, a veoma lako se vari, pa je osim za zdravlje, pogodan i za bolje varenje i mršavljenje
Pored toga što se koristi u desertima, da li ste znali da se želatin daje pacijentima bolnicama, naročito onima u sanatorijumu, iako mali broj ljudi zna zašto?
Želatin je lako svarljiva hrana koja je idealna za osobe koje pate od problema sa varenjem i ima dobar efekat na celo telo. Ovo su primarna dobra svojstva želatina:
Hidrira telo
Želatin je bogat aminokiselinama, naročito glicinom, koji ima antiupalno dejstvo i može da oporavi tkiva.
Održava mišićno tkivo
Visok sadržaj proteina u želatinu je prvoklasni stimulans za mišićne grupe. Aminokiseline koje sadrži, uključujući i glicin i arginin, takođe pomažu oporavljanju mišićnog tkiva.
Omogućava sagorevanje masti
Želatin može da pospeši vaš metabolizam i sagori nakupljene masti u organizmu.
Čisti creva radi lakše probave
Želatin je odličan za ljude koji imaju problema sa probavom, jer je poboljšava i ubrzava.
Pospešuje imunitet
Želatin je odlična namirnica koju možete pružiti pacijentima u bolnici, kao i sportistima. On omogućava da se oporavite nakon povrede i ubrzava oporavak, pošto jača tetive i zglobove.
Sjajan za nokte, pore, kožu i kosu
Kako sadrži dosta kolagena, želatin ima neverovatan efekat na kožu, kosu, nokte, pore, zglobove i tetive.
Želatin ima snažna isceljujuća i rekonstruktivna dejstva, pa je zbog toga deo redovnog programa za mršavljenje profesionalnih trkača i sportista. Vari se bez poteškoća i idealan je za hospitalizovane pacijente kojima nije dozvoljeno konzumiranje namirnica koje mogu naškoditi njihovoj probavi.
Predlažemo vam odličan recept sa želatinom, koji će imati odličan efekat na celo telo!
Sastojci: šolja soka od pomorandže (sveže ceđenog), šolja soka od grožđa ili jagode, 3 kašike nezaslađenog želatina, šolja zelenog čaja, med ili stevija po ukusu.
Priprema: Prvo skuvajte zeleni čaj i dodajte mu malo meda ili stevije. Nakon toga ubacite želatin i mešajte dok se ne rastvori. Skinite mešavinu sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte sok od pomorandže i sok od grožđa i dobro promešajte.
Procedite u drugu posudu i stavite u frižider na minimum tri sata, a zatim popijte.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: