Ovo su veoma VAŽNE činjenice koje žene ne znaju o MENSTRUACIJI a trebale bi!Svaka žena treba da se informiše o menstrualnom ciklusu.

 Ovdje ćemo vam navesti neke od informacija: Menstrualni  ciklus se računa od prvog dana menstruacije, pa sve do prvog dana sljedeće menstruacije. U prosjeku traje 28 dana, a nije čudno ni ako traje više (35).

U toku menstruacije vi mnoge promjene ne vidite, samo vidite one koje se dešavaju 7 do 10 dana, a to je krvarenje. Stres može uticati da vam se ciklus poremeti, da kasni ili da rani.

Otprilike, 35 ml se otpusti tokom svakog ciklusa. 7-10 % ženinog života predstavlja menstrualni ciklus. Osim ljudi i neke životnje imaju menstrualni ciklus, ali se on dešava mnogo rjeđe,čak jednom ili dvaput godišnje. Iako ih mnogi reklamiraju, tamponi su vrlo opasni za upotrebu. Mogu izazvati šok, trovanje krvi i možete umrijeti.

Zabilježeno je dosta slučajeva gdje su djevojke zamalo umrle zbog njihove upotrebe. Stoga radije koristite uloške koje ćete redovno mijenjati. Oni vam neće naškodiit kao tamponi.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives