Ovi rani simptomi ukazuju da je razina MAGNEZIJA u vašem tijelu OPASNO NISKA!Magnezijum je veoma bitan mineral potreban za održavanje normalnih funkcija i procesa u organizmu.

Nedostatak magnezija uzrokuje mnoge zdravstvene probleme, probleme sa kostima, srcem, migrene, depresiju i još mnogo bolesti. Također, nedostatak je povezan i sa Parkinsonovom bolesti. Kako god, potrebno je da se zdravo hranite i unosite dovoljno magneijuma.


Preporučena doza jeste 500-100 mg dnevno. Zato jedite što više zelenog povrća, brokule, mahunarke, kelj, kupus, špinat, ali i sjemenke i žitarice.

Unos dovoljnih količine magnezija, spriječit će nastanak srčanih oboljenja, moždanih, pa čak i Alzheimerovu bolest. Osim toga, ublažit če migrene, kontrolisati srčani rad, aritmije, izliječiti nesanicu, pobijediti depresiju, poboljšati probavu, rad mišiča, smanjiti bolove u mišićima, kostima, ojačati organizam uopšte. Nadamo se da vam je ovo bilo od koristi, a za više članaka o zdravlju posjetite našu web stranicu svaki dan, te podijelite sa vašom porodicom i prijateljima.0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives