NIJEDAN APOTEKAR VAM NEĆE PRIZNATI: Ovo je jedini pravi lijek za kosti…

Pharmacist advising medication to senior patient.

Takođe je važan za rad imunoloških ćelija, kao i zdravu kožu i kosu. Brojni su faktori koji crpe kalcijum iz organizma, a to su pre svega previše sedenja, kafa, alkohol i gazirana pića. Pomanjkanju kalcijuma su posebno sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja. Ljuske od jaja sadrže 90 odsto kalcijuma i najbolji su prirodni izvor tog minerala. Tijelo ga lako apsorbuje jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima. U većim dozama ne samo da liječi simptome manjka kalcijuma i zaustavlja razvoj osteoporoze, već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska, a podstiče i koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija.


Osim toga, ljuska jajeta sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mljevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu dopunu kalcijuma. Zavisno od životne dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mlevene ljuske jajeta. Kako se ljuske jaja primenjuju za liječenje različitih stanja: Štitna žlijezda Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižider nekoliko dana. Kad se ljuske otope, procijedite tečnost i pomješajte s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana prije upotrebe. Konzumirati po jednu kašiku, dva do četiri puta dnevno nakon jela. Gastritis, čir Kašiku mljevenih ljuski jaja pomješajte sa kašikom šećera i kašikom mljevenog muskatnog oraščića. Uzimajte 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašiku. Na vrh noža mljevenih ljuski jaja pomješajte s dvije kašike limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte decilitar toplog mlijeka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutru na prazan želudac i uveče prije spavanja. Za jačanje organizma i čišćenje krvi Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru nedelju dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dvije do tri čaše vode s malo limunovog soka. Izvor: kucnilekar


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives