DJELUJE NAKON POLA SATA: Napravite oblogu od OVOG ULJA za čišćenje jetre i bubrežnog kamenca!



Ricinusovo ulje je vrlo zdravo.  Potiče cirkulaciju, poboljšava probavu, rad hormona, ublažava bolove uzrokovane artritisom, liječi gljivične infekcije, bubrežni kamenac, a dobro je i za kozmetičke svrhe jer potiče rast trepavica i obrva, a dobro je i za njegu kose.

Ipak trebate znati kako ga koristiti. Što se tiče doziranja, za oralnu upotrebu se preporučuje jedna kašika za odrasle i jedna mala kašičica za djecu. Oralna upotreba se ne preporučuje trudnicama. Ricinusovo ulje se treba čuvati u tamnoj boci na hladnom mjestu, zaštićenom od svjetlosti.

Prilikom nanošenja na kožu koristite manje količine kako ne bi došlo do začepljenja pora. Ricinusovo ulje koristite najviše 7 dana, pa napravite pauzu. Kod problema sa jetrom i bubrezima vam može pomoći obloga.

Napravite je ovako: Uzmite pamučnu krpu i malo je natopite ricinusovim uljem,a onda stavite 2 kapi eteričnog ulja limuna. Nanesite na područje ispod rebara, otprilike gdje je jetra ili bubrezi. Lezite i ostavite oblogu da stoji pola sata- sat, potom je skinite. Naravno, ukoliko imate neki problem trebate posjetiti ljekara i ne zapuštati se.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives