Kleopatrina krema protiv starenja: Napravite sami po starom zapisu koji je dokazano djelotvoran

03444

Za kraljicu Kleopatru iz Egipta govorilo se da je imala moć i da je mogla osvojiti muškarce samo jednim pogledom, a njena ljepota i njena šarmantnost naravno, očarali su 2 najvažnija muškarca njenoga doba, Julija Cezara i Marka Antonija.
U Kleopatrino vrijeme, ljudi su se služili sa čak 21 ulje aromatična da bi štitili kožu od sunca, liječili strije, bore i celulit…

Historija održavanja tijela otkriva neke od metoda za uljepšavanje misteriozne Kleopatre i Egipćanki uopće.
Sposobnost kože da ostane navlažena je važan dio u održavanju elastičnosti i vitkosti. Kako koža stari ili se izlaže vanjskim dijelm te nestaje sposobnost zadržavanja hidratantnosti, postaje beživotna i javljaju se bore. Med pak privlači i zadržava vodu i zato je prirodni temelj za raznovrsne ovlažene proizvode uključujući losione za čišćenje, kreme, šampone i balzame…
S toga nije čudo što je jedan od mednih sastojaka upravo glavni u ovom receptu

Kleopatrina mast protiv starenja kože:

Pčelinji vosak prelijte uljem lavande . Malu količnu ulja ostavite sa strane. Pomješajte ostale sastojke u dubljoj posudi. Pomješajte sastojke tako da dobijete gustu pastu.

U mikrotalasnoj zagrijte vosak i ulje da se istope. Istopljeni vosak i ulje dodajte prvobitno smjesi , pa dobro umutite da se stvori kremasta pasta.

Vratite je u teglicu i vaša krema je spremna za nanošenje!

U kremu mažite pred spavanje i ujutru će vas dočekati meka, nježna i hidrirana koža i zategnuta bez bora.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives