Imate NADUT stomak čak iako niste pojeli previše? Odmah učinite OVO!
Prema novoj studiji, razlog za naduvan želudac je da bakterije u želucu reaguju na gluten.
Osoba može imati celijakiju, ako je netolerantana na gluten. Gluten je protein koji se nalazi u raži, pšenici i ječmu.
Ako osoba s celijakijom provodi gluten, imuni sistem reaguje sa oštećenjem tankog crijeva. To može biti uzrok bolova u trbuhu, proljeva, nadutosti i umora.
Šta treba da radite? Potrebno je da prestanete jesti hranu sa glutenom za sedam dana, a ako primijetite poboljšanje trebalo bi nastaviti sa konzumiranjem te vrste hrane, međutim, ako ne primijetite poboljšanje, trebate posjetiti doktora, jer problem nije uzrokovan glutenom.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: