Potreban vam je ELIKSIR LJEPOTE ?? Probajte sa SOKOM OD ALOE

BIOSTIMULATIVNI SOK ALOE – NOVI ELIKSIR LEPOTE I ZDRAVLJA ZA ŽENE




Cinjenica da je aloja (aloe) neprevazidjena, jedinstvena i lekovita biljka poznata je mnogima, koja je u stanju da nam pokloni ne samo zdravlje, vec i lepotu.

Sigurno ste culi za lekovita svojstva soka aloe, dobijenog na vrlo jednostavan nacin, tako sto se iz opranih i sitno iseckanih mesnatih listova aloe cedi sok kroz gazu. Ali malo ljudi zna da iz aloe mozemo dobiti obogacen fermentima,biostimulativni sok, koji sadrzi nekoliko puta vise korisnih komponenata i materija, nego obicni sveze iscedjeni sok.

Konkretno, primena biostimulativnog soka aloe na kozu lica izaziva njenu intenzivnu hidrataciju, povecava elasticnost i regeneraciju, usporava proces starenja, obogacuje kiseonikom i oporavlja kozu. Brz prodor biostimulativnog soka aloe u duboke slojeve koznog tkiva omogucava obogacenje koze lica korisnim i neophodnim hranljivim materijama, koje su od sustinskog znacaja za izbacivanje stetnih toksina i dalje ocuvanje koze u odlicnom stanju.

Biostimulativni sok aloe se moze koristiti za sve tipove koze i bilo kom uzrastu.

Korisne osobine biostimulativog soka aloe

– tonizira, osvezava i omeksava kozu– sprecava pojavu bora i blago eliminise vec postojece– „pegla kozu“ i ubrzava regeneraciju celija– suvoj i normalnoj kozi daje vlaznost, omeksava i stiti– osetljivu kozu smiruje i smanjuje napetost – povecava elasticnost kozi na kojoj se vec vide tragovi starenja, deluje na nju revitalizirajuce– masnu i problematicnu kozu cisti i dezodorira– leci akne, mitesere, bubuljice– ubrzava rast kose, pomaze kod gubitka kose– uklanja perut, leci seboreju, kozu glave– kosu cini sjajnom, svilenkastom i zdravom.
Kako pripremiti biostimulativni sok aloe?

Za pripremu soka bice potrebno samo nekoliko listova aloe vere i odredjeno vreme.

Bojim se da ne obrusim na sebe buru nezadovoljstva od strane distributera proizvoda od aloe, ALI, ovakvom soku pripremljenom po originalnom receptu ruskog lekara i naucnika V.P. Filatova ( koji je krajem tridesetih godina XX veka prvi pronasao biostimulativnu grupu koja se stvara pod odredjenim uslovima) ne moze da parira nijedan kupovni „prirodni“ preparat na bazi aloe.
Dakle.. Bice potrebna biljka aloe vera, starija od 3 godine. Ako nemate biljku, pozajmite od nekoga nekoliko listova, ali najbolje je kupite (ja sam kupila od neke bakice i rasadila u vise saksija), jer je ovo prava riznica zdravlja, sa kojom mozete pripremiti dosta originalnih, korisnih lekovitih recepata, o kojim cu ubuduce pisati na sajtu.

Dve nedelje pre toga biljka se ne zaliva.

– Odsecite ili bolje otkinite nekoliko donjih mesnatih listova. Operite hladnom prokuvanom vodom i osusite.

– Uvijte u papir i stavite u frizider, na donju policu, na 10-12 dana.

U takvim nepovoljnim uslovima za biljku, kada se gase sve zivotne i vitalne procese, u celijama aloe formiraju se posebne supstance, i pri tome dogadja se sinteza hemijskih elemenata koji treba da pobude, stimulisu zivotne procese tkiva koja se gase. Te supstance cuveni ruski oftamolog, akademik V.P. Filatov, je nazvao “biogeni stimulatori” i koristio za lecenje, poboljsanje i ojacanje vida kod svojih pacijenata. Oni ozivljavaju umrtvljenu funkciju celija, tkivo pocinje da stvara jedinjenja koja imaju stimulativni uticaj i sposobnost da ubrzaju proces regeneracije.

– Posle desetak dana izvadite listove iz frizidera i uklonite pocrnele delove listova.

– Listove sitno iseckajte nozem od nerdjajuceg celika ili sameljite na masinu za mlevenje mesa (pod uslovom da su nozevi masine isto od nerdjajuceg celika).

– Sitno iseckane ili samlevene listove aloe zalijte sa hladnom prokuvanom vodom u proporciji 1:3. Na jedan deo isitnjenjih listova ide tri dela vode. Ostavite na 1-2 sata u tamno prohladno mesto, moze u frizider na donju policu.

– Po isteku vremena masu procedite kroz jedan sloj gaze i jos jednom kroz dupli sloj gaze ili oba puta kroz plasticnu (nikako metalnu!) cediljku.

Vas biostimulativni sok aloe je spremljen za upotrebu.

Biostimulativni sok aloe pripremljen po ovom originalnom receptu cuva se u tamnoj staklenoj posudi u frizideru 15 dana.

Ali sok mozete zamrznuti u posudama za led i dobiti kockice biostimulativnog soka aloe i koristiti ga po potrebi za razlicite svrhe.

Biostimulativni sok aloe poseduje tonizirajuce, osvezavajuce, umirujuce i omeksavajuce dejstvo na kozu. Ubrzava regeneraciju i formiranje novih celija. Koristi se za sve tipove koze, ukljucujuci i onu, sa prosirenim kapilarima.

Sok moze da se koristi u cistom obliku, brisuci lice kockom leda (soka) ili komadicem vate natopljenim u sok i utrljavanjem soka u kozu glave. A mozete dodavati otopljenu kocku leda(soka) u razlicite maske za lice, kosu i telo.

Moguce primene biostimulativnog soka aloe:


 


– svakodnevno brisanje kockicima leda(soka) koze lica – uklanja sitne bore

– jedna otopljena kockica pomesana sa jednim zumancetom ili kasikicom meda – eliminise postojece bore

– 1 kockica pomesana sa 1 kasicicom maslinovog ulja – idealan spas za suvu kozu u zimskom periodu

– 1 kockica razblazena sa alkoholom (4:1) idealna je za brisanje masne koze

– utrljavanje 1 otopljene kockice soka u kozu glave svaki put posle pranja kose obezbedice brzi rast sjajne i zdrave kose, eliminisace perut (ako postoji) i blagotvorno ce uticati na kozu glave.

Kontraindikacije za koriscenje soka aloe – individualna nepodnosljivost ili alergija na aloe.

(uspesnazena)


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives