NIKADA nemojte zanemariti ovaj po život opasan bol u nogama! Možete imati kobne posljedice!

34634634-1



Bol u nogama treba uzeti za vrlo ozbiljno, jer ponekad to može imati smrtonosne posljedice. Mnogi ljudi kad osjećaju bol u svojoj nozi, oni misle da je privremena bol, ali obično ta bol može postati i nešto gore. Zato treba biti svjestan i ako primijetimo bol u nozi trebamo se konzultirati s našim liječnikom.

Da li ste osjetili kao da imate bombu koja otkucava u nozi koja ne nestaje tako brzo? Odmah počnete pomicati nogu više, ali ćete primijetiti da se bol pogoršava dok se krećete brže. Ova bol u nogama je vrlo bizarna za vas ne prestaje osim ako sjednete i nikada se ne pojavljuje ako se ne počne hodati.

Blokirane krvne žile

Grčevi u nogama mogu biti jasan pokazatelj kardiovaskularnih bolesti, upale i oslabljenih vena i arterija koje uzrokuju masti za početak izgradnje na unutrašnjoj stijenki krvnih žila.

Ovakav bol u nozi može ukazivati na blokirane ili oslabljene arterije i vene, a ako se ne reagira na vrijeme to može imati po život opasne posljedice. To može dovesti do srčanog ili moždanog udara. U nekim slučajevima to stanje može čak dovesti do gangrene i amputacije noge.

S prvim simptomima možete primijetiti bol u nogama dok hodate ili može nastati u kukovima. Ali ako počnete hodati gore ili dole brdima ili nosite tešku težinu u tom trenutku možete samo pogoršati bol. Ova bol se obično događa kada protok krvi je blokiran a vaši prsti ne dobivaju dovoljno krvi.

Što prije shvatite problem i konsultujte se sa stručnjakom kako bi provjerili svoj puls i nožni i ručni pritisak.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives