Kako uskladiti bakterije na pazuhu da više NIKADA ne osjetite smrad! (BEZ DEZODORANSA)

2356546




Više od 90% odraslih i adolescenata u Americi upotrebljava neki oblik antiperpspiranta ili dezodorans u nastojanju da se izbjegne neugodan miris.

 Najnovija istraživanja su pokazala da 80% ljudi genetski ne treba antiperpspirant ili dezodorans, ali koristiti ga u svakom slučaju.Mi najviše mirišemo kada se zapravo puno znojimo. Znoj sam po sebi ne miriše. Realnost je da je prisutnost bakterija u našem pazuha stvara onaj ružni miris.

Svi smo svjesni zastrašujućih nuspojava stalne upotrebe antiperpspiranata i dezodoransa.

Nedavna studija je pokazala da je cijelo tijelo zapravo povezano s mikrobima. Doznajemo da naša pozornost, raspoloženje i probava utječe na crijevne microbiome.

Danas ćemo vam predstaviti zadivljujući način kako da sarađujete sa svojim mikrobima umjesto što se borite protiv njih
Počnimo:
1. Prva stvar koju trebate učiniti je da se prebacite na blaže sapune od onih koje koristite.

2. Oslobodite se od aluminija – Znojenje je zapravo inhibiranje aluminija. Danas “prirodne” tvrtke reklamiraju svoje proizvode kao one bez alumijia, jer je ovaj sastojak povezan s mnogim zdravstvenim problemima.

3. Provjerite etiketu – Dezodoransi su kozmetički proizvodi za koje se obično tvrdi da nemaju aluminij. Ne zaboravite da provjerite naljepnicu. “Alum” je sastojak koji se nalazi u njihovom sadržaju koji je zapravo kalij aluminij sulfat. Međutim, to ne znači da je potpuno bez aluminija, a to je još uvijek bolji izbor od većine antiperspiranta.

4. Triclosan i paraben predstavljaju jake antibakterijske hemikalije s najgorim destabilizirajućim učinkom na pazuh. Prisutnost tih hemikalija čini vrlo teškim za dobre bakterije da prežive

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives