ČUDESNA DIJETA OD 8 SATI ZALUDJELA SVIJET: ODMAH SKIDA 4 KILOGRAMA! PROBAJTE I VI

8 SATI



Da li ste nekada čuli za dijetu od 8 sati? Zovu je i najkraća dijeta na svijetu, ali zapravo nije toliko jednostavna kako se čini!

Dozvoljeno vam je da jedete sve, ali samo ukoliko jedete tokom osam sati u toku dana!

Na prvi pogled vrlo jednostavno, ali nije baš tako. Postoje neka pravila koja se moraju poštovati da bi rezultati bili vidljivi.

Na prvom mjestu može se jesti samo 8 sati u toku dana, a ostalih 16 dozvoljeno je piti samo vodu ili biljne čajeve, a dozvoljena je i nezaslađena limunada u tom periodu.

Stručnjaci savjetuju da tih 8 sati bude u periodu od 9 do 17 sati, jer istraživanja pokazuju da su tada rezultati nabolji.

Ali svi znamo da urbani način života gotovo da ne dozvoljava ishranu u ovo doba, uzevši u obzir da je radno vrijeme upravo u tim satim, zato su moguća odstupanja. Optimalno vrijeme je od 8 ujutru do 19 navečer.

Naravno, u tom periodu treba jesti, ali samo 8 sati u toku dana. I ono što je još važnije, dijeta 8 sati podrazumjeva da tih osam sati ne moraju biti u isto doba dana svakoga dana. Na primjer tokom radnih dana može biti u periodu od 8 do 16, a u dane vikenda od 11 do 19.

Ono što je najvažnije jeste da nakon toga ne unosite ništa osim tečnosti (gore smo naveli ). I ne zaboravite, razmak između glavnih obroka mora biti četiri sata.

Ono što će vas posebno oduševiti jeste jelovnik, a pravilo je jednostavno: sve je dozvoljeno.

Podrazumijevaju se sve namirnice, ali samo ukoliko ih jedete u određeno vrijeme.

Međutim, iako su dozvoljene sve namirnice, trebalo bi biti obazriv i pokušati sa unosom zdravijih namirnica.

Pokušajte i vi ovu dijetu i javite nam rezultate.

novonovo.info

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives