RADILI STE POGREŠNO: Ovako ćete OČUVATI vašu hranu svježom i ukusnom duži vremenski period!

346






Otkrivamo vam genijalne i jednostavne trikove da hranu sačuvate što duže svježom.

Banane – Zavjite peteljku u plastičnu kesu, držaće vlagu i tako će duže trajati.

Zelena salata – Prekrijte je ubrusom i držite u frižideru, tako će održati vlagu.

Crni luk –  Potrebna mu je cirkulacija vazduha. Možete ga okačiti negdje, poslužite se starim najlon čarapama da ih smjestite.

Krompir – Držite ih zajedno sa jabukama, sporije se kvare, nikako sa lukom.

Sir – Držite ga u papiru za pečenje, nikako u foliji ili plastici. Brže se suši jer ne dobija dovoljno kiseonika.

Mlijeko – Ne držite ga u vratima, jer temperatura stalno varira zbog otvaranja frižidera. Najbolje je držati ga negdje u centru.

Jaja  – Njima je potrebna niža temperatura, Držite ih negdje pozadi.

Začini – Crvene začine poput paprike, čilija držite u frižideru. Svjetlost i toplota mogu da utiču na ukus i njihovu boju.

Ostaci hrane – Pakujte ih u plastične posude, prije ćete ih pojesti.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives