Mislite da elektronske cigarete nisu ŠTETNE po vaše zdravlje? Pogledajte ovo i razmislite opet

8970879





Ako ste pomislili da je bolje i “zdravije” pušiti elektronske cigarete, pogriješili ste mnogo.

Još od kada su se pojavile ne tržištu, mnogi su se pitali koliko su hemikalije koje se inhaliraju bezbjednije u odnosu na obične cigarete. Rezultati se nisu pokazali dobrim.

Elektronske cigarete sadrže nikotin bez duhana. Dok obične cigarete sadrže duhan i aditive za poboljšanje ukusa, elektronske cigarete su samo ugrijan nikotin. Taj ugrijan nikotin je ono što pravi najviše problema.

Aditivi koji se nalaze u elektronskim cigaretama izazivaju takozvana pluća kao kokice. Ova bolest pluća je nepovratna i postaje hronična.

Tri opasna toksina koja se nalaze u elektronskim cigaretama su: diacetil, acetoin i 2,3-pentanedion. Sa zabranom pušenja na javnim mjestima, elektronske cigarete su značajno dobile na popularnosti.

S obzirom da su elektronske cigarete nova tehnologija, plućne bolesti su samo početak onoga što je otkriveno kao opasnost od ovih cigareta.

Za sada elektronske cigarete nisu nigdje zabranjene. Još uvijek se rade razna istraživanja, ali plašimo se da će biti kasno dok ne dođu do nekih značajnih podatatka.

(fokuzz.com)


2 komentara:


  1. VOOPOO was established in 2014. After the acquisition of the U.S. brand WOODYVAPES in 2017, VOOPOO company officially entered the e-cigarette industry, and has developed rapidly with innovative products and good sales performance all over the world.

    OdgovoriIzbriši
  2. Freemax is known to the market as the manufacturer of best sub ohm tanks, and the Freemax name is a guarantee for taste and flavor. So the new Freemax vape starter kits can provide users the best vaping experience in regards of its superior cloud, flavor and coil longevity.

    OdgovoriIzbriši

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives