Prirodni lijek za srce star 800 godina: Pomaže kod nepravilnog rada i angine pektoris!
Tvorac ovog čuvenog recepta je opatica Hildegard fon Bingen, koja je živjela prije 800 godina . Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori i objavljivali u svojim pisanim djelima.
Opatica savjetuje da svako domaćinstvo treba da ima ovaj recept kojim se postižu neobični uspesi. Ovaj recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorka knjige “Zdravlje iz božje apoteke”.
Ovaj prirodni lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, uslijed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pektoris.
Potrebno je: 10 svježih stabljika peršuna (bez korjena), litar domaćeg crnog ili bijelog vina, dvije kašike vinskog sirćeta i 300 g prirodnog meda.
Priprema: Deset svježih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.
Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pjeni). Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minute. Vruće vino procjedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.
Upotreba: Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period, prenosi aura.ba.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: