Čak i najagresivniji oblici raka koji su metastazirali mogu biti izlečeni pomoću sode bikarbone. Međutim, iako je hemoterapija toksična po sve ćelije u organizmu, onkolozi je primenjuju na svim pacijentima obolelim od raka.
Lekari i farmaceutske kompanije zarađuju od hemoterapije. To je jedini razlog zašto se ona i dalje koristi, a ne zato što je efikasna ili zato što smanjuje smrtnost od raka. Zapravo, ona čini upravo suprotno i onkolozi to znaju.
Pre nekoliko godina, dr Mark Pejgl je dobio stipendiju od 2 miliona dolara od Nacionalnog instituta za zdravlje u Arizoni kako bi proučavao efektivnost lečenja raka dojke sodom bikarbonom.
Studije su pokazale da soda bikarbona može da poveća pH kiselih tumora bez remećenja pH krvi i zdravih tkiva. Zahvaljujući ovim studijama i činjenici da je soda bikarbona potpuno zdrava i bezopasna, svetski stručnjaci poput dr Džulijana Vitakera počeli su da koriste poseban protokol za lečenje obolelih od raka. Vitakerov protokol podrazumeva rastvaranje 12 grama sode bikarbone u 2 šolje vode zajedno sa niskokaloričnim zaslađivačem po izboru. Ovu mešavinu treba piti u roku od sat-dva tri puta dnevno. Ima ljudi koji tvrde da su pronašli lek za rak mešanjem sode bikarbone i melase.
Kada se uzima sa vodom oralno, posebno sa onom vodom koja sadrži više magnezijuma, soda bikarbona deluje protiv raka, suzbija bolesti bubrega, dijabetes, grip, pa čak i prehladu. Ona takođe smanjuje izlaganje zračenju tako da bi svi trebalo da je koriste.
Dr Robert Dž. Gilis i njegove kolege su dokazali da se davanjem sode bikarbone miševima povećava alkalnost oko tumora.
Šta je soda bikarbona?
Soda bikarbona je bela praškasta supstanca. Njeno hemijsko ime je natrijum hidrogenkarbonat.
Ona se najčešće koristi rastvorena u vodi kao sredstvo za narastanje pri pečenju. Soda bikarbona se takođe koristi za omekšavanje povrća i mesa.
Ona se može koristiti i kao hemikalija za čišćenje, a nalazi se u raznim zubnim pastama pošto deluje izbeljujuće i ima svojstvo antiseptika i neutralizatora kiselosti. Takođe se može naći u dezodoransima i šamponima.
Soda bikarbona i pH
Jako je važno održavati određen pH u našim tkivima i telesnim tečnostima jer to utiče na naše celokupno zdravlje. Zdrav pH treba da iznosi oko 7,35-7,45. Ukoliko je naš pH u ovoj oblasti, značajno je smanjena mogućnost da obolimo od gripa ili prehlade, ali i raznih drugih bolesti. Ukoliko je pH niži nego što bi trebalo da bude, naše telo ne može da neutrališe kiselost i preraspodeljuje je u ekstracelularnu tečnost i vezivna tkiva. Ukoliko je pH viši, dolazi do stanja poznatog kao metabolička alkaloza, što može dovesti do ozbiljnih posledica ako se ne leči na vreme.
Prosto rečeno, joni vodonika vezuju kiseonik. To znači da, što je veća kiselost, ima sve manje dostupnog kiseonika.
Na koji način soda bikarbona „leči“ rak
Maligni tumori u suštini predstavljaju mase brzo rastućih ćelija. Pošto brzo rastu, to znači da im je brz i metabolizam, zbog čega im treba više ugljenih hidrata i šećera da nadoknade zalihe energije u obliku ATP-a (adenozin trifosfata).
Tokom stvaranja energije nastaju mlečna i piruvinska kiselina, koje se talože oko tumora, povećavajući kiselost i ubrzavajući metastazu tumora.
Stručnjaci za rak smatraju da alkalizovanjem okruženja tumora pH može da se podigne do te mere da se spreči njihov rast i širenje.
Ono što je posebno zanimljivo jeste da nije potrebna nikakva skupa sintetska droga da bi se smanjila kiselost oko tumora. Obična soda bikarbona može da pomogne u tome. Prva studija koja je potvrdila da soda bikarbona svojim alkalnim efektom može da zaustavi rak objavljena je 2009. godine.
Takođe je utvrđeno da soda bikarbona podiže pH oko ćelija, ali ne i unutar ćelija. To je važno zbog toga što soda bikarbona ne deluje na ćelijski metabolizam.
Pored toga, utvrđeno je da soda bikarbona:
Smanjuje učešće limfnih čvorova u transportu ćelija raka
Ne smanjuje broj ćelija raka
Smanjuje učećše jetre i širenje ćelija tumora na druge organe
Kako primenjivati sodu bikarbonu protiv raka
Da biste napravili domaći lek protiv raka kod kuće, potreban vam je sirup od javora, melasa ili med, odnosno neki prirodni zaslađivač da ide uz sodu bikarbonu.
Preporučuje se mešanje 90 kašika javorovog sirupa sa 30 kašika sode bikarbone.
Da biste to uradili, prvo morate zagrejati sirup da postane manje viskozan. Zatim dodajte sodu bikarbonu i mešajte 5 minuta dok se u potpunosti ne rastvori. Ovakva smeša bi trebalo da vam traje desetak dana. Preporučuje se uzimanje 5-7 kašika ove mešavine na dan.
Ipak, treba voditi računa da se ne pretera sa unosom sode bikarbone jer to može dovesti do metaboličke alkaloze, pa i do nastanka edema i povišenog krvnog pritiska.
Webtribune.rs
0 komentari: