ČUDO IZ DREVNE SPARTE: Narodni lijek koji liječi apsolutno sve bolesti
Posebno je koristan kod problema s lošom cirkulacijom i krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, kod ostalih različitih tegoba glave.
Ovaj čarobni recept, koji potječe još iz antičkih vremena, radi se od bobica borovnice i smreke utopljene u vino i rakiju, odnosno riječ je o vrsti vina od borovnice koje se kao lijek upotrebljava za sve vrste bolesti, a posebno je koristan kod problema s lošom cirkulacijom i krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, kod ostalih različitih tegoba glave.
Vino od borovnica svakako biste trebali isprobati ako imate problema sa slabim srcem i krvnim žilama. Za istu se namjenu upotrebljavao napitak od borovnica spominjan i u zapisima pronađenim u Londonu koji datiraju još iz 1696. godine.
Lista svih blagodati ovoga lijeka ne završava popisom koji smo vam naveli. Ovo vino trebali biste probati ako vas muče kronična i akutna oboljenja želudca i crijeva, a služi i u borbi protiv probavnih smetnji i upala debelog crijeva. Napitak uspješno regulira probavnu floru te uništava i regulira razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Lijek pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imunološkog sustava.
Za pripremu vina od borovnica potrebno vam je:
1/2 kilograma svježih borovnica (kao zamjenu možete upotrijebiti smrznute bobice)
1/2 kilograma bobica smreke
1 litra dobrog crnog vina
pola litre jake domaće rakije
3 žlice meda, 3 žlice šećera
Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenku. Ulijte vino i ostavite da odstoji u hladnjaku 48 sati. Nakon toga u smjesu dodajte rakiju, med i šećer. Sve dobro promiješajte i ostavite da odstoji sedam dana.
Lijek se koristi tako da se uzimaju četiri jušne žlice svakoga jutra i večeri. Vino se koristi tri dana ujutro i uvečer nakon čega se pauzira dva dana. Ako vino popijete, po potrebi možete napraviti novu dozu i nastaviti koristiti ovaj lijek sve dok vaše tegobe ne prestanu.
dnevno.hr
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: