ČAJ OD ĐUMBIRA I JABUKE: Provjereno dobar čaj za jačanje imuniteta
Čaj od đumbira i jabuke je odličan izvor vitamina A, B i C, antioksidanata i flavonoida.
Ovaj čaj pospješuje rad jetre i pomaže kod regulisanja holesterola. Istraživanja su pokazala da jabuka može smanjiti rizik od nastanka srčanog i moždanog udara. Đumbir pomaže kod ublažavanja probavnih smetnji i mučnina, ubrzava oporavak od gripe i prehlade, a takođe pospješuje i cirkulaciju krvi. Stručnjaci ističu da đumbir može pomoći i kod ublažavanja simptoma reumatoidnog artritisa.
Čaj od đumbira i jabuke bi trebali svakodnevno koristiti. Ako patite od nekih bolesti ili uzimate lijekove, prije početka svakodnevne konzumacije čaja od đumbira i jabuke se svakako posavjetujte s ljekarom.
Odličan je izvor antioksidanata
Đumbir je jedan od najboljih izvora antioksidanata i upravo zbog toga je odličan za prevenciju niza bolesti. On štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala i reguliše proces starenja.
Ima odlična protivupalna svojstva
Đumbir može ublažiti simptome artritisa, bolove u zglobovima i leđima. Smanjuje hroničnu upalu u tijelu, za koju je dokazano da povećava rizik od nastanka niza bolesti.
Podstiče rad probavnog sistema
Đumbir stimuliše proizvodnju sline i reguliše nivo želudačne kiseline. Može ublažiti žgaravicu, zatvor, nadutost i pomoći kod prevencije bolesti probavnog sistema.
Pospešuje kognitivne sposobnosti
Osim što ovim čajem možete pospješiti svoju koncentraciju i pamćenje, takođe ćete smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.
Pospešuje rad imunog sistema
Jabuke su odličan izvor kvercetina – antioksidanta koji pospešuje rad imunog sistema i smanjuje nivo hormona stresa.
Pospešuje rad jetre
Toksine unosimo svakodnevno, a jetra je zaslužna za pročišćavanje toksina iz tela. Istraživanja su pokazala da đumbir i jabuke mogu pospešiti rad jetre i podstaknuti oslobađanje toksina iz tela.
Jedan od najlakših načina da pospješite zdravlje cjelokupnog organizma jest da svakodnevno konzumirate čaj od jabuke i đumbira.
Sastojci
3 kesice zelenog čaja
1 kašičica mente
1/4 rendane jabuke
5 cm rendanog đumbira
2 šoljice kipuće vode
2 šoljice leda
Priprema
Stavite zeleni čaj,jabuku mentu i đumbir u šerpu ,prelijte kipućom vodom i ostavite da odstoji poklopljeno 5 minuta.Procjedite i dodajte led i kašičicu meda ukoliko želite, prenosi kucnilekar.com.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: