Zbog ovih OSAM nevjerojatnih razloga više vam neće pasti na pamet koru od naranče baciti u smeće

Zbog ovih OSAM nevjerojatnih razloga više vam neće pasti na pamet koru od naranče baciti u smeće




Kora od naranče ima blagotvoran učinak na zdravlje, a mi vam donosimo osam razloga zbog kojih ćete dobro razmisliti hoćete li koru od naranče baciti u smeće!


Jača imunitet


U kori od naranče se nalazi pravo bogatstvo vitamina C koji podiže imunitet i pomaže u borbi protiv brohitisa, gripe i prehlade.

Snižava krvni tlak

Sastojci koji snižavaju krvni tlak nalaze se u narančinoj kori. Nedavna istraživanja su pokazala kako visoki krvni tlak snižavaju narančin flavonoid hesperidin.

Antiseptik

U kori se nalaze sastojci koji djeluju kao unutarnji antiseptik.

Snižava kolesterol

U narančinoj kori se nalaze mnogojbrojni sastojci koji se bore protiv lošeg kolesterola. Tako se u kori nalazi i sinofrin koji smanjuje proizvodnju kolesterola u jetri, a antioksidansi istovremeno smanjuju i razinu lošeg (LDL) kolesterola u krvi.

Smiruje žgaravicu

Vjerovali ili ne kora od naranče je odličan prirodni lijek koji smiruje žgaravicu. Ako učestalo patite od žgaravice preporuča se ''grickanje'' narančine kore u vremenskom periodu od 20 dana. Olakšanje je zagarantirano.

Pomaže probavi

Kora od naranče je prepuna vlakana koja pomažu u liječenju probavnih smetnji.

Osvježava prostora

Kako bi aromatizirali prostor iskoristite predivan miris naranče. Oguljenu koru stavite u posudu s vodom koju trebate zagrijavati na laganoj temperaturi, a ukoliko želite još dodatno pojačati miris možete dodati i malo cimeta.

Tjera komarce i mrave

U kori od naranče se nalazi kiselina koja tjera komarce i mrave. Najbolji prirodan način za očuvanje svog tijela od uboda komaraca je narančina kora. Premažite svoje tijelo narančinom korom, komarci vam se neće približavati. Imate mrave u kući koji vam dosađuju? Osušenu narančinu koru sameljite i postavite na strateška mjesta u svom domu. Dosadne mrave ćete ovim prirodnim načinom jednostavno otjerati.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives