OTKRIVENO ŠTA IZAZIVA RAK PLUĆA: Nećete vjerovati kad pročitate o čemu je riječ!
Ako stanujete negdje u niziji, imamo zaista, zaista loše vijesti za vas jer – bez obzira na to da li ste u gradu ili na selu, u odnosu na našeg rođaka koji živi na planini – imate mnogo veći rizik da obolite od raka pluća.
Pored prije svega pušenja, ali i smoga, genetike ili radnog vijeka provedenog u rudniku, jedan od razloga zašto ljudi u određenim područjima češće oboljevaju od raka pluća je, vjerovali ili ne, vazduh koji dišu!
Zapravo, stvar je u tome što nije svejedno na kojoj nadmorskoj visini živite. U nizijama je vazduh gušći, a samim tim i bogatiji kiseonikom, koji uprkos svojoj blagotvornosti, u pretjeranim količinama opasan za naš organizam.
Jednostavno, kiseonik je veoma neobičan element. Svaki put kada jedemo, u naše tijelo ga koristi kako bi hranu pretvorilo u energiju. Međutim, oksidacija je metabolički proces kojim se oslobađa mnoštvo takozvanih slobodnih radikala, koji su izuzetno karcinogeni.
Ovi veoma reaktivni atomi u mogućnosti su da naprave pravi dar-mar u organizmu, pa i da dovedu do oštećenja DNK, a s vremenom i do mutacije ćelija – i… eto kancera. S obzirom na to da su upravo pluća, kao dio organa za disanje, prva na udaru kiseonika, ona su najpodložnija oboljevanju od raka.
Iako ovo stvarno zvuči zastrašujuće, to negdje jeste prirodan proces. Ipak, ako želite da smanjite rizik da obolite od raka pluća, preselite se na veću nadmorsku visinu, a najbolje na planinu, jer je tamo vazduh rijeđi, gdje vaša pluća ne samo da se više šire i drugačije rade, već imaju i manje opakog kiseonika s kojim moraju da se bore.
Američki naučnici sproveli su ogromno istraživanje i izračunali da se na svakih hiljadu metara nadmorske visine, broj ljudi koji oboljevaju od raka pluća, višestruko smanjuje.
- See more at: http://zdravlje-porodica.blogspot.com/2015/05/otkriveno-sta-izaziva-rak-pluca-necete.html#sthash.Y4u1qy3u.dpuf
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: