JEDNOSTAVNA TORTA BEZ TRUNKE BRAŠNA KOJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ ""BOBANOVA TORTA""

Bobanova Torta






Sastojci

Sastojci:

 6 bjelanjaka
 6 zutanjaka
 12 dag secera
 12 dag cokolade za kuhanje
  pola praska za pecivo

 


 1 Schwaratu extra pekmez od borovnice ili sumsko voce

1/2 litre Vindija ili Dukat vrhnja za slag

Priprema

Pecnica na 170 stupnjeva. Promjer kalupa 26 cm.

Istuci bjelanjke sa 12 dag secera u cvrsti i sjajni snjeg.

Posebno istuci zutanjke sa pola praska za pecivo.

Na pari otopiti 12 dag cokolade za kuhanje, te je umijesati u smjesu od zutanjaka i praska za pecivo.
U to dodati tucene bjelanje ( lagano ih umijesati spatulom ).

 


Peci u u kalupu koji ste prethodno namazali margarinom i lagano posuli brasnom nekih 30 – 35 minuta. Biskvit ce se jako dignuti, a kada ga izvadite ce pasti. Ne brinite tako to treba biti.

Kada se peceni biskvit spusti i ohladi premazite ga cijelom teglicom Schwartau extra pekmeza od borovnice.

Istucite slatko vrhnje ( po zelji mozete dodati krem fix i malo secera u prahu ili samo 2 vanili secera ), te premazite ohladjenu tortu.

Dobro ohladite kolac prije posluzivanja.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives