JEDNOSTAVNA TORTA BEZ TRUNKE BRAŠNA KOJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ ""BOBANOVA TORTA""
Sastojci
Sastojci:
6 bjelanjaka
6 zutanjaka
12 dag secera
12 dag cokolade za kuhanje
pola praska za pecivo
1 Schwaratu extra pekmez od borovnice ili sumsko voce
1/2 litre Vindija ili Dukat vrhnja za slag
Priprema
Pecnica na 170 stupnjeva. Promjer kalupa 26 cm.
Istuci bjelanjke sa 12 dag secera u cvrsti i sjajni snjeg.
Posebno istuci zutanjke sa pola praska za pecivo.
Na pari otopiti 12 dag cokolade za kuhanje, te je umijesati u smjesu od zutanjaka i praska za pecivo.
U to dodati tucene bjelanje ( lagano ih umijesati spatulom ).
Peci u u kalupu koji ste prethodno namazali margarinom i lagano posuli brasnom nekih 30 – 35 minuta. Biskvit ce se jako dignuti, a kada ga izvadite ce pasti. Ne brinite tako to treba biti.
Kada se peceni biskvit spusti i ohladi premazite ga cijelom teglicom Schwartau extra pekmeza od borovnice.
Istucite slatko vrhnje ( po zelji mozete dodati krem fix i malo secera u prahu ili samo 2 vanili secera ), te premazite ohladjenu tortu.
Dobro ohladite kolac prije posluzivanja.
Izvor: www.coolinarika.com
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: