GRČKI PEČENI KROMPIR






Fini,aromaticni ,hrskavi krumpir na grcki nacin.Servira se samostalno kao meza uz umak od pecenja i hrskavi kruh.Naravno da se moze koristiti i kao prilog bilo kakvom pecenju.

Sastojci

 7 velikih krumpira za pečenje
 3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
 150ml maslinovog ulja
 150ml vode
 1 žlica origana+ 1 žličica
 2 limuna/sok



 1žličica griza ili kukuruznog brašna + 1/2žličice za posip
  sol,papar

Priprema

Zagrijte pecnicu na 200C.

Ogulite ,operite i narezite krumpir na fete .Zamijesajte ostale sastojke u posudi.

Stavite krumpir u posudu pa dodajte ostale sastojke.Dobro promijesajte.Posolite i poparite po ukusu.Zapamtite krumpir moze podnjeti dosta soli.




 
Stavite krumpir na protvan za pecenje i pecite u zagrijanoj pecici 40 min.krumpir mozete koji put okrenuti da se ravnomjerno pece.

Izvadite krumpir pospite ga s jos malo origana ako je krumpir upio svu vodu dodajte jos zlicu-dvije vode ili ostataka umaka.pospite krumpir s jos malo griza ili kukuruznog brasnaNastavite peci jos pola sata dok krumpir ne dobije lijepu boju i postane hrskav.

Postoji i brza varijanta ovog krumpira:

Ocisceni i narezani krumpir 5 min prokuhajte u slanoj vodi .Osusite i lagano ohladite a onda marinirajte u marinadi od limuna.Trajanje pecenja je tada samo 30-40 min./odnosno upola krace.

Izvor.  www.coolinarika.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives