BRZI DESERT BEZ PO MUKE GOTOV ZA 20 MINUTA SEMIFREDDO

Semifreddo s bademima





Savršen desert kojeg jako volim i ljeti i zimi...jednostavan za pripremit, a recept se razlikuje od drugih što su ovdje termički obrađena žumanjca i bjelanjca, znači  nema straha od sirovih jaja ;) Hvala seki na receptu :D

Sastojci

 
 4 jaja
 150 g šećera
 2 vanili šećera
 1 rum šećer (ako nemate stavite 2 žlice ruma)
 1 l slatkog vrhnja

Griljaž



   250g šećera

 250g cijelih poprženih badema

Priprema


 
Recept ću vam napisat redosljedom kako sam ga ja pravila.

1. Najprije napravite griljaž.

Stavite na vatru 250g šećera i ostavite da se skroz otopi, dodajte 250g badema (koje ste prije popržili ili na tavi ili u pećnici) i dobro promiješajte i izlijte na tepsiju s masnim papirom i ostavite da se SKROZ ohladi.

Hladno sameljite u multi praktiku ili stucite u mužaru.

2. ulupajte vrhnje u šlag.

3. Žumanjke, 50g šećera, 2 vanilije i rum šećer ručno, pjenjačom, mutite nad parom, dok smjesa ne postane kremasta i dok se šećer ne otopi (4-5 minuta). Uklonite s pare, preselite ih u veeeeliku zdjelu i dalje pripremajte bjelanjke al žumanjke svako malo promiješajte.



4. Za pripremu bjelanjaka morali bi imat termometar.

Bjelanjke mutit ručno na pari nekoliko sekundi, dodat 100g šećera i uz stalno miješanje zagrijavat do 65°C...maknite s pare i mikserom izmutit dok se ne zgusne (nekih 5-10min.).

5. Žumanjcima najprije dodajte šlag od slatkog vrhnja i griljaž, ručno sve dobro izmješajte i lagano dodat bjelanjca.

6. Ja sam semifreddo preselila u kalup koji sam obložila plastičnom folijom (trebala su mi dva ovakva kalupa) i ostavite ga preko noći da se stisne.

Prelijte ga s karamelom....
....ili čokoladom

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives