BOŽANSTVENI KOLAČ
Najkremastiji kremasti kolac. Kad ne disete vec samo uzivate. Kad vam i oni koji ne jedu slatko kazu da nikad nista lepse niste napravili. Kad vam i oni koji tamane slatko kazu da nikad nista lepse nisu jeli. Kad treba da zadivite. Kad hocete da uzivate...
Sastojci
Za koru:
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
3 kasike ulja
2 kasike kakaa ( po zelji )
1 prasak za pecivo
Za preliv:
300 ml vode
300 gr secera
Za fil:
500 ml mleka
10 kasika secera
2 pudinga od vanile
5 zumanaca
200 ml slatke pavlake
100 gr plazma keksa
4 "mars" cokoladice
Za glazuru:
200 ml slatke pavlake
200 gr cokolade
Priprema
Ukljuciti rernu na 180 stepeni.
Umutiti jaja i secer, dodati ulje, brasno sa praskom za pecivo i kakao ( po zelji, ja sad nisam ) i lagano sjediniti pa sipati u podmazani pleh ili kalup ( otprilike kao veca djuvecara ili velicine obruca 28) i staviti da se pece 15 minuta.
Za to vreme prokuvati sirup od secera i vode, kad provri, neka vrije najvise 5 minuta i preliti pecen biskvit.
Zumanca i puding sjediniti sa malo mleka a ostatak sa secerom staviti da provri pa zakuvati puding.
Puding mesati cesce da se ne stvori kora.
Umutititi slatku pavlaku i sjediniti sa ohladjenim pudingom.
Iseckati cokoladice a keks nalomiti na zeljene komade pa sjediniti sa prethodnim filom. Izliti preko kore u plehu.
Zagrejati slatku pavlaku do pred vrenje pa skloniti i ubaciti nalomljenu cokoladu i mesati dok se sve ne otopi i sjedini.
Preliti preko fila.
Izvor; www.coolinarika.com
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: