
Ovaj vas desert zasigurno neće razočarati, a iznimno je jednostavan za pripremu. Uživajte!
Poželite li ukusan i jednostavan desert, panna cotta može biti vaš izbor i ne morate se bojati da ćete pogriješiti. Riječ je o klasiku talijanske kuhinje, desertu koji je osvojio mnoge kuhare početnike. Panna cotta u prijevodu znači "kuhano vrhnje" jer je upravo ono jedan od temeljnih sastojaka ovog slatkog užitka. Postoje mnoge inačice ovog kremastog deserta, a svima je zajednička jednostavnost pripreme i individualizirani preljevi.
Sastojci:
0,5 l mlijeka
0,5 l slatkog vrhnja
150 g šećera
vrećica vanilin šećera,
vrećica želatine
Preljev:
šumsko voće ili domaći džem
2 žličice šećera
Priprema:
Slatko vrhnje, mlijeko, šećer i vanilin šećer kuhati do vrenja, maknuti s vatre i dodati želatinu (prethodno pripremljena prema uputama na vrećici). Miješajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati, a zatim je ulijte u ukrasne posudice koje ste netom prije namočili vodom. Stavite ih u hladnjak da se stisnu nekoliko sati.
Šumsko voće i šećer prokuhajte neposredno prije posluživanja, a možete ih ukrasiti i hladnim džemom koji već imate u kući. U slast!
0 komentari: