OVO SU NAMIRNICE KOJE SMANJUJU BOL






Ako vas nešto zaboli, probajte da ne uzimate odmah tablete protiv bolova. Umjesto toga iskoristite neke namirnice koje isto tako mogu da pomognu u uklanjanju bola, a koje su vam često pri ruci.

BABURE

Paprike babure imaju dvostruko više vitamina C od pomorandže.

Poznato je da je ovaj vitamin jedan od najodgovornijih kad je riječ o zdravlju kolagena, vezivnom tkivu koje pomaže kod fleksibilnosti zglovova.

Crvene babure takođe sadrže i beta-kriptoksantin, materiju koja deluje kao analgetik.

SLATKI KROMPIR

Svjetla narandžasta boja potiče od beta-karotina, koji je jak antioksidans čija je uloga borba u odbrani od slobodnih radikala.

ĐUMBIR

Ovaj ukusni korijen sadrži hemikalije koje djeluju slično sredstvima protiv upale.

Napravite topao napitak tako što ćete potopiti nekoliko kriški đubmira u vrelu vodu na pet minuta.

Po želji, možete dodati kašičicu meda.

KURKUMA

Studije su pokazale da ovaj začin, koji sadrži kurkumin (porodica đumbira) - koji smanjuje naduvenost, može pomoći u smanjenju bolova zato što snižava nivo hemikalija koje izazivaju upale.

Kurkumu u prahu može dodavati supama i čorbama, kao i piletini i povrću prilikom kuvanja.

LOSOS

Zahvaljujući priličnoj dozi omega-3 kiselina, losos pomaže u smanjenju upala tako što sprečava proizvodnju enzima koji oštećuju hrskavicu.

Pomiješajte konervu divljeg lososa sa maslinovim uljem i crvenim vinskim sirćetom. Dodajte leblebije, crvenu baburu i sitno sjeckani crni luk.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives