ŽIVITE U ZABLUDI: Ova namirnica konzumira se i sirova! Iscijedite je i zalječite sve bolesti!
Ljekovita svojstva sirovog krumpira u narodnoj medicini dobro su poznata premda mnogi misle da se ova namirnica ne smije konzumirati sirova. No, riječ je o zabludi jer sirovi krumpir zdrav je i izrazito koristan.
Sok od krumpira odličan je za liječenje gastritisa, a dovoljna je tek jedna žlica soka razrijeđena s malo vode, pola sata prije jela da bi nedaće nestale. Čir na želucu liječi se konzumiranjem pola decilitra krumpirovog soka na prazan želudac.
Sok ima blagotvoran utjecaj na sniženje razine šećera u krvi, ali i liječenje bolesti pluća, dišne tegobe te niz drugih bolesti poput problema s jetrom, bubrezima, te visokim tlakom i srčanim bolestima.
Priprema se tako da se krumpir dobro opere i sa njega uklone zeleni dijelovi kore. Potom ga se nariba i stavi u lanenu krpu. Sljedeći korak je cijeđenje soka, što možete učiniti i u sokovniku. Sok se konzumira svjež, a ako vam okus ne prija dodajte mu voće po izboru.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: