Ovih pet namirnica ne smijete kuhati i koristiti za spremanje jela u pećnici!






Zelene paprike

Iako su više popularne crvene, žute i narančaste paprike, pri kuhanju zelene paprike znaju biti gorke jer se beru prije nego postanu zrele. Deblja koža zelenih paprika se teže probavlja i može uzrokovati probavne smetnje. Za jela koja kuhate ili pečete u pećnici umjesto zelenih paprika radije birajte rajčicu. Baš kao i paprike rajčica se može puniti, a lakša je za probavu.

Kuhana mrkva

Kuhana mrkva zna biti prilično neukusna, bljutava i premekana. Stručnjaci preporučaju da se držite svježe verzije koja je hrskavija, ukusnija i – zdravija, a to ćete postići tako što mrkvu narežete što sitnije.

Korijandar

Umjesto korijandera izaberite peršin. Svakom jelu će ovaj biljni začin dodati aromu, a popularniji je i više ga ljudi voli. Dobro ide uz rajčicu, razne salate i umake.

Plavi sirevi

Ne uživaju svi u plavim sirevima, zbog njihovog specifičnog mirisa i oporog okusa. Radije izaberite ribani parmezan ili cheddar. Možete ih posipati po jelu, ili pomiješati s kiselim vrhnjem i jogurtom kako biste dobili dressing za salatu.

Sirovi ljubičasti luk

Često se ljubičasti luk servira uz razne sendviče i salate upravo zbog svoje specifične boje, koja se gubi kuhanjem i prilikom pečenja. Probajte luk prije konzumiranja potopiti u zdjelu sa hladnom vodom 10 minuta. Time će postati lakši za probavu i zadržat će svoj "svjež" izgled.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives