Ovaj sjajni trik sprečava lijepljenje hrane za dno prilikom prženja
Nitko ne voli kad hrana zagori, odnosno kad se skupe namirnice zalijepe za dno posude. Ako nemate specijalizirane tave s teflonom, ili od inox čelika koje su dizajnirane za pripremu obroka bez lijepljenja, možete se poslužiti i ovim trikom koji pali baš svaki put!
Hrana će se zalijepiti za dno tavice ili lonca ako nemate odgovarajuće posuđe, odnosno ako ste namirnice stavili na površinu tavice koja nije odgovarajuće zagrijana.
Stručnjaci su izračunali da je optimalna temperatura tave za pečenje bez lijepljenja – 160 Celzijevih stupnjeva. Vješti kulinarski znalci znaju tu temperaturu prepoznati ‘odokativnom’ metodom, a svi ostali mogu se poslužiti ovim trikom.
Čistu tavicu bez ikakvih masnoća poput maslaca i ulja stavite na štednjak i pustite da se zagrije. Kad mislite da je dovoljno vruća dodajte na površinu kap vode.
Ako se s vodom ništa ne događa, tavica je prehladna. Ako počne kipjeti i ispari u sekundi – tavica još uvijek nije postigla optimalnu temperaturu. Znate kada je temperatura idealna? Kada se ponaša poput paka na ledu u hokejaškoj utakmici!
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: