Začin kim – Pogledajte za šta je sve dobar
Ovo su blagodati konzumiranja kima:
Bogat je gvožđem, kalcijumom, magnezijumom i dijetalnim vlaknima.
Sadrži proteine, ugljene hidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, folnu kiselinu, beta karoten.
Pomaže varenje, dobar je protiv nadimanja, bogat je vitaminima B, ublažava stomačne grčeve, deluje kao blagi diuretik.
Od njega se pravi oblog koji zaustavlja krvarenje iz nosa, primenje se kod ujeda otrovnih životinja, leči bolove u želucu a pripisuju mu se i antikancerogena dejstva, naročito kod tumora jetre i stomaka.
Protiv loseg zadaha i gorušice, preporučuje se upotreba kima nakon jela.
Jača rad želuca i ispira toksine iz tela.
Onima koji imaju alergije se preporučuje da preventivno piju ulje kima
(receptinadlanu)
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: