EKSPRESNO: U četvrtak imala 72 kilograma u subotu 67! Provjerite što je učinila

EKSPRESNO: U četvrtak imala 72 kilograma u subotu 67! Provjerite što je učinila

Peršin, biljka koju koristimo kao začin, ima magične moći. Njegova količina u jelima je uvijek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilanih tekućina iz tijela. Američki liječnik, John R. Christopher slovio je za dobrog poznavaoca biljnih lijekova. Često je svojim pacijentima savjetovao peršin kao lijek za bubrežne bolesti.
EKSPRESNO: U četvrtak imala 72 kilograma u subotu 67! Provjerite što je učinila!

Peršin je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lijek može se koristiti korijen i listovi peršina. Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršina, a čitatelljica portala Aura.ba je ispričala: “Peršin je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a dva dana poslije pet kilograma manje. Ne radi se o kilogramima sala, nego o nagomilanoj tekućini koja ja napustila moje tijelo. Osjećam se super lagano.“ (Ramiza Terzimehić, 39).

Ramizin recept je sasvim jednostavan. U ključalu vodu (oko litare) dodajte 5 velikih žlica isjeckanog peršina. Tekućinu pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procijediti ili piti zajedno sa isjeckanim peršinom.

– Za čaj od peršina sam se odlučila zbog problema sa bubrezima. Svi savjetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osjetila poboljšanje, ali tekućina je ostajala u tijelu. Odlučila sam uvin čaj zamijeniti sa peršinovim, te tako došla do svojih rezultata. Sada sama sušim peršin koji namjeravam koristit i ubuduće – povjerila je Ramiza.

Izlučivanje tekućine iz organizma je veoma važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne tvari. Za peršin je znanstveno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans. Konzumiranje čaja od peršina je preporučljivo, ali nikako ne smijete pretjerivati s ovim čajem. Konzumiranje neka ne bude više od litre čaja na dan.

Peršin je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lijek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se vjerovalo, da grickanje listića peršina poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti. Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste kao lijek.

(receptinadlanu)

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives