URADITE SAMI I UŠTEDITE: Evo kako napraviti kuglice za mašinu za suđe i čišćenje WC šolje! (UPUTSTVO)

sredstvo-ciscenje
Ove kuglice za mašinu za suđe imaju više namena, a sa njima možete očisiti i WC šolju.

Pravite ih na nekoliko načina. Niko ne voli da se saginje i čisti WC šolju – jedan od najružnijih poslova kada je u pitanju čišćenje kupatila. A šta ako možete samo ubaciti kuglicu koja će se zapeniti i šolja je čsita za tren? Uz to te kuglice mogu da operu i suđe u mašini (potpuno bezbedno).

Ko bi rekao, ali možete ih napraviti sami i to vrlo jednostavno. Donosimo dva načina pripreme, s tim da preporučujemo da samo prvi koristite za mašinu za suđe, dok je drugi isključivo za čišćenje WC šolje.

Najjednostavniji recept za kuglice za čišćenje

2 šolje sode bikarbone 1/4 šolje gorke ili krupne morske soli 8 do 9 kašika tečnog deterdženta za suđe Kalupi za mafinePapirne korpice za mafine Pomešajte sodu bikarbonu i so. (Soda bikarbona na prirodan način napada nakupljenu prljavštinu, a gorka so je rastvara i pomaže da otčepite odvode). U mešavinu lagano dodavajte deterdžent za suđe, kašiku po kašiku, mešajte neprestano dok mešavina ne dobije teksturu mokrog peska. Stavite korpice u kalupe za mafine, pa uspite i utisnite smesu u korpice (rasporedite ravnomerno).0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives