TRAVARI OTKRILI: Ovaj specijalni eliksir liječi SVE KOŽNE BOLESTI – uključujući i psorijazu!

Suga-bolest-osip-620x350



U današnje vrijeme dosta ljudi pogođeno je različitim kožnim tegobama koje variraju od lakših ekcema do teških tegoba koje uzrokuju velike psihičke probleme, neugodnost i socijalno isključivanje.


Neki od glavnih uzroka kožnih bolesti mogu biti stres, potisnute emocije, zagađenje iz okoliša, hormoni, nepodnošenje određenih namirnica…


 


Takva stanja kože mogu se između ostaloga ublažiti i eliminirati kombinacijom izbjegavanja stresa, tjelovježbom, pravilnom prehranom, redovitom detoksikacijom, suplementima, ljekovitom kozmetikom, travama…

U prirodi navodno postoji biljni lijek za svaku bolest, a s obzirom na broj vrsti biljaka to je lako moguće, samo je potrebno pronaći odgovarajuću kombinaciju.

Dugogodišnjim iskustvom travara osmišljene su jedinstvene recepture koje su se pokazale jako učinkovitima u tretiranju bolesti poput ekcema, akni, kuperoze, dermatitisa, osipa, kožnih alergija, psorijaze i drugih bolesti koje pogađaju kožu.

Slijedi jedna od najdjelotvornijih receptura, a može se piti kod bilo koje vrste kožne bolesti!

Prirodni dermalni eliksir za sve kožne bolesti

Pomiješajte jednake dijelove: lišće oraha, koru hrasta i vrbe, koprivu i neven. Uzmite 3 čajne žličice mješavine i prelijte ih sa 7 dcl kipuće vode. Prekrijte ih i nakon 30 minuta procijedite. Pijte 3 puta na dan pola sata prije obroka. Da bi uvidjeli rezultate budite redoviti i uporni u ispijanju ovog napitka. Sve sastojke možete nabrati sami ili ih kupiti u ljekarnama, tržnicama i trgovinama zdrave hrane.

U čemu je tajna ljekovitosti čaja za sve kožne bolesti?

Najvažniji naglasak kod svih sastojaka ovoga čaja je antiupalno djelovanje i pročišćavajuće djelovanje biljaka. Fitoterapija kod svih bolesti preporučuje biljke koje čiste krv jer se tako čisti i koža i ubrzava ozdravljenje te smanjuje rizik od povratka bolesti.

Sve biljke u ovom čaju popularne su u fitoterapijskoj primijeni, a njihovo ljekovito djelovanje dokazano je višestoljetnom tradicijom. Ovaj čaj pomaže u smanjivanju iritacija, crvenila, upala, svrbeža i bolova.

=
Lišće oraha

Lišće oraha ima snažna antiupalna svojstva i tradicionalno se koristi kod kožnih bolesti. Primjenjuje se u tretmanu ozbiljnih bakterijskih i gljivičnih infekcija, u tretiranju kožnih upala, ali i upalama probavnog sustava te kod akni, krvarenja desni, lišajeva i pretjeranog znojenja. Upotrebljava se kao sredstvo za detoksikaciju organizma, jačanje želuca i poboljšavanje probave i krvne slike, protiv čireva, kostobolje te gnojnih rana. Mladi listovi oraha sabiru se u rano proljeće.

Kopriva

Kopriva je bogat izvor minerala kalija, kalcija, željeza, fosfora, magnezija, natrija; vitamina C, B2, B5, K. Sadrži sekretin koji je najbolji stimulans želučanih žlijezda, crijeva, jetre, gušterače i žučne kesice. Bogatstvo željezom čini je dragocjenom za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a time i za dobru opskrbu kisikom. Kopriva jača organizam i čisti krv. Sadrži kvercetin snažni antioksidans i antihistaminik koji smanjuje jake upale. Upravo sama kopriva lijek je za kožnu bolest koprivnjaču (urtikariju) i za druge osipe i kožne alergijske reakcije. Koprive se bere u rano proljeće dok je mlada.

Kora hrasta

Kora hrasta bogat je izvor tanina koji djeluju snažno antiupalno na čitav organizam. Imaju svojstvo zaustavljanja krvarenja i stežu tkiva oštećena raznim povredama i infekcijama. Koriste se kod čireva, bijelog pranja, ekcema, proširenih vena. Kora hrasta sabire se od svibnja do lipnja. Najdjelotvornija je kora s najmlađih grana i grančica.

Kora vrbe

Kora vrbe prirodni je izvor acetilsalicilne kiselina – aspirina. Vjerojatno vam je poznato da se on koristi protiv glavobolje, a u dermalnoj primjeni odličan je protiv prištića, znakova starenja, slabljenja tonusa kože. Čaj od vrbe djeluje antiupalno, sadrži tvari zvane polifenoli i flavonoidi koji imaju antiupalna, antiseptičko, antioksidativni, antipiretička, i imunostimulatorna svojstva. Kora vrbe potiče izlučivanje znoja i otrovnih tvari iz tijela čime doprinosi bržem ozdravljenju. Kora vrbe sabire se u proljeće.

Neven

Neven je blaga biljka s izuzetnim djelovanjem na kožu. Djeluje stimulirajuće na jetru i žuč, pročišćava krv i potiče detoksikaciju. Jarka boja cvjetova upućuje da sadrži veće količine beta karotena koji je jedan od najbitnijih vitamina za zdravlje kože, zaštitu od štetnog sunčevog zračenja, i zdravlje očiju. Berba cvijeta nevena počinje već u svibnju pojavom prvih cvjetova i nastavlja se do kasne jeseni. Najkvalitetniji su oni ubrani u kolovozu.

Izvor: atma.hr

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives