Ruska mast koju svi trebamo imati u kućnoj apoteci, evo i zašto

Ovu ljekovitu mast možete koristiti za liječenje bronhitisa, otitisa, angine, otoka, opekotina, modrica, otvorenih rana, pukotina na rukama i nogama, upale jajnika, trofičkih čireva i niza ženskih bolesti.

U zavisnosti od bolesti, što se tiče spoljašnje upotrebe, mast treba da mažete, stavljajte kao obloge ili utrljavajte. Može da se koristi i za unutrašnju upotrebu – pola kašičice tri puta dnevno pre obroka.


 


Sve što vam je potrebno jeste jedno jaje, 400 ml biljnog ulja (na primer kantarionovog) i komadić pčelinjeg voska (oko 60 grama).

Skuvajte jaje i izvucite žumance, belance vam ne treba. Izgnječite žumance na tacnici, a u emajliranu šerpicu sipajte ulje. Dodajte i vosak, pa stavite na laganu vatru i sačekajte da se vosak istopi. Kad se bude čulo “pucketanje” , uzmite žumance i prstima bacajte po malo u ulje sa voskom, mrvicu po mrvicu. Ulje će početi da peni, pa budite spremni da brzo uklonite šerpicu sa vatre.

Kada se ulje smiri, ponovo ga vratite na šporet. Nastavite da dodajete žumance do kraja, stalno mešajući kašikom. Smesa će promeniti boju i postati tamno braon. Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Procedite kroz gazu ili cediljku sa sitnim sitom. Ostatke (mrvice žumanceta) bacite.

Kada se mast ohladi, staviti je u staklenu teglu i zatvorite poklopcem. Mast čuvajte u frižideru, najduže 10 meseci.

Izvor: uspesnazena.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives