RIJEŠITE SE DLAČICA SA LICA ZAUVIJEK (SVIMA DOSTUPNI SASTOJCI)

Osim što ćete se osloboditi nježeljenih dlačica, ova pasta će dati prelijep ton vašem licu

Mnogo žena ima problema sa dlačicama na licu, bilo da su u pitanju nausnice, malje uz uho ili liniju vilice, kao i dlačice na bradi. Problem klasične depilacije kada je u pitanju osetljiv dio kao što je lice jeste pojava akni i crvenila.

Što je od svega najgore, dlačice se uvijek vraćaju, ponekad iste, ponekad još jače ili slabije, ali za to postoji potpuno prirodno rješenje, koje žene sa Bliskog istoka koriste vjekovima.

Sve što vam treba jeste kurkuma, brašno od leblebija i malo mlijeka ili jogurta.

Kurkuma dubinski čisti kožu, uklanja mrtve ćelije i druge nečistoće sa površine kože, podstiče rad limfnih žlijezda i površinsku cirkulaciju krvi, a zbog svog protivupalnog dejstva, ona ublažava akne, pojačava sjaj i prirodnu pH vrijednost kože.

Recept sa Bliskog istoka za uklanjanje dlačica sa lica

Sastojci: 2 kašike brašna od leblebija, 1 kašičica kurkume, mlijeka ili jogurta po potrebi.


 


Kurkumu možete naći u svakom bolje snabdijevenom supermarketu ili prodavnici zdrave hrane, a brašno od leblebija možete napraviti sami – u dobrom mlinu za kafu sameljite leblebije ili ga kupite u prodavnici zdrave hrane.

Priprema: Pomiješajte kurkumu i brašno od leblebija u posudici i u to sipajte malo mlijeka ili jogurta, koliko je potrebno da se sastojci sjedine, a vi dobijete gustu smjesu.

Nanesite je na željenu zonu u smjeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta, odnosno dok se ne sasuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom ili četkicom umočenom u mlaku vodu i isperite. Napomene: Imajte na umu žutu boju kurkume, koja će dati lijep ton licu, ali nakon tretmana potrebno je dobro isprati lice. Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali će to brzo splasnuti zbog protivupalnog svojstva moćne kurkume.

Ovaj tretman treba ponoviti 3-4 puta nedjeljno kroz mjesec dana, a rezultat je fenomenalan – dlačice se maksimalno proređuju, istanjuju i posvjetljuju, a na kraju i trajno nestaju.

Izvor: kolektiv.me


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives