‘Dar od Boga’ – ulje čiji naziv otkriva da je zaista čudesno! Pobijedite nesanicu i strahove s par kapi!

djordje





Cvijet od kojeg se dobije ulje toliko je popularan da je danas nacionalni simbol nekoliko država. Jasmin, prvi među cvijećem kako mu se tepa porijeklom je iz Perzije, a prijevod mu je “dar od Boga”.



Njegovo eterično ulje zbog svoje senzualne i profinjene note već stoljećima nosi titulu – kralja eteričnih ulja. Toliko je popularan da je jasmin danas nacionalni simbol nekoliko država među kojima su Filipini, Indonezija, Havaji i Pakistan, dok se u alternativnoj i narodnoj medicini koristi već stoljećima.

Zdravstvene blagodati

Pomaže u reguliranju nepravilnog menstruacijskog ciklusa, uspješno otklanja menstrualne bolove te ublažava simptome menopauze.

Blagotvorno djeluje na plućne tegobe, suzbija kašalj i dišne infekcije.

Spojevi prisutni u ulju jasmina opuštaju mišiće te ublažavaju mnoge vrsta bolova, osobito nakon treninga ili u slučaju uganuća.



U novije vrijeme sve je više dokaza da može pomoći i u prevenciji raka, no na tom području potrebna su dodatna istraživanja.

Ovo ulje jedno je od najučinkovitijih antidepresiva. U mnogim kulturama bio je na cijeni kao snažan afrodizijak i odlična pomoć u poticanju romantičnog raspoloženja, intimnosti i fizičke ljubavi.

Potvrđeno je da uspješno pomaže kod impotencije i frigidnosti.

Eterično ulje jasmina je odlično sredstvo za njegu kože.

Osobito se preporučuje u njezi suhe, nadražene i osjetljive kože sklone osipu i upalama.

Izvor: dnevno


1 komentar:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives