Vafli s medom

Odlični su uz kavu ili čaj, sa raznim slatkim namazima. Dobro poklopljeni u kutiji ostaju svježi i drugi dan.




Sastojci:

250 g maslaca ili margarina, omekšalog

150 g šećera

1 vanilin šećer (ili aroma vanilije)

prstohvat soli

4 cijela jaja

500 g pšeničnog glatkog brašna

1 žličica praška za pecivo

375 ml mlijeka

2 - 3 žlice svijetlog meda

Dodaci:

masnoća za aparat

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Maslac ili margarin pjenasto izmiješati mikserom. Dodati šećer i sol, nastaviti miskati dok smjesa ne postane prozračna, a šećer se rastopi.
Postupno umiješati jedno po jedno jaje.
Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i naizmjenice sa mlijekom dodavati u smjesu maslaca i jaja. Na kraju dodati med.
Dobro zagrijati električni stroj za pečenje vafla, premazati masnoćom (ja koristim ulje i kistom lagano premažem). Uliti nekoliko žlica mjese u stoj i peći dok sa gornje i donje strane ne poprime zlatnosmeđu boju.
Svaku vaflu nakon pečenja staviti da se hladi na kuhinjskoj rešetki, a zatim posuti šećerom u prahu.
Napomena:
Vafli se mogu poslužiti uz neki voćni kompit ili slatko tučeno vrhnje.

(jednostavni kolači)

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives