Zeleni krumpiri su OPASNI za vaše zdravlje: Evo zašto ih MORATE izbjegavati!

Screenshot, youtube


Pavlista Alexander, profesor na Sveučilištu u Nebraski u Lincolnu, rekao da bi muškarac od 50 kilograma trebao pojesti samo 450 grama zelenog krumpira da osjeti mučninu.



Visoka količina klorofila je glavni razlog za zelenu boju krumpira, a klorofil je u osnovi bezopasan za zdravlje. No, količina zelene boje krumpira je više kao signal da je količina solanine, koji se proizvodi u isto vrijeme kao i klorofil, povećana.

Pavlista Alexander, profesor na Sveučilištu u Nebraski u Lincolnu, rekao da bi muškarac od 50 kilograma trebao pojesti samo 450 grama zelenog krumpira da osjeti mučninu.

Nadodao je da zeleni krumpiri ne bi smjeli ići na tržište u prodaju. Sugerira da se krumpir treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu kako bi se spriječilo stvaranje solanina. Zelene površine s krumpira treba odstraniti prije konzumacije.

Ako su zeleni krumpiri gorki morate ih baciti! Nemojte ih konzumirati.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives