Zeleni krumpiri su OPASNI za vaše zdravlje: Evo zašto ih MORATE izbjegavati!
Pavlista Alexander, profesor na Sveučilištu u Nebraski u Lincolnu, rekao da bi muškarac od 50 kilograma trebao pojesti samo 450 grama zelenog krumpira da osjeti mučninu.
Visoka količina klorofila je glavni razlog za zelenu boju krumpira, a klorofil je u osnovi bezopasan za zdravlje. No, količina zelene boje krumpira je više kao signal da je količina solanine, koji se proizvodi u isto vrijeme kao i klorofil, povećana.
Pavlista Alexander, profesor na Sveučilištu u Nebraski u Lincolnu, rekao da bi muškarac od 50 kilograma trebao pojesti samo 450 grama zelenog krumpira da osjeti mučninu.
Nadodao je da zeleni krumpiri ne bi smjeli ići na tržište u prodaju. Sugerira da se krumpir treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu kako bi se spriječilo stvaranje solanina. Zelene površine s krumpira treba odstraniti prije konzumacije.
Ako su zeleni krumpiri gorki morate ih baciti! Nemojte ih konzumirati.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: