ULJE NARA: Posjeduje nevjerovatna ljekovita svojstva koja sprečavaju rak





Rak i srčane bolesti su najveći neprijatelji čoveka u današnje vrijeme, a ulje nara sprečava i jedno i drugo. Nar je na Istoku od davnina bio cijenjen kao ljekovita biljka, ali na Zapadu je tek odnedavno privukao interesovanje stručnjaka i to ne bez razloga. Kad vidite šta sve sadrži organsko ulje nara, i sami ćete se zainteresovati za ovu čudotvornu, ljekovitu biljku.



Organsko ulje nara ima razna ljekovita svojstva i ako se uzima oralno, bukvalno će preporoditi organizam i zaštiti ga od mnogoh bolesti. Ljekovita dejstva su brojna, a najvažnije je naglasiti ulogu u prevenciji raka dojke, debelog crijeva, prostate, pluća, kože i leukemije. Mogućnost prevencije svih ovih oblika raka, ulje nara duguje moćnim antioksidansima koji se u njemu nalaze.

Posebno je efikasan u prevenciji raka dojke i svih oblika raka koji su povezani s estrogenom. Elagitanini i druge fitosupstance koje sadrži ovo ulje potiskuju stvaranje estrogena i tako sprečavaju umnožavanje kanceroznih ćelija koje zavise od estrogena.

Ljekovita dejstva oralne primjene ulja nara:



sprečava rak debelog creva, prostate, pluća i leukemije, a sprečava i rast raka dojke i pomaže u terapiji
smanjuje mogućnost srčanog udara, ateroskleroze, pojave visokog pritiska i drugih kardiovaskularnih bolesti
reguliše apsorpciju glukoze na nivou ćelije, što je veoma korisno za ljude s povišenim šećerom
deluje antivirusno i smiruje upalne procese
pomaže kod problema s kojima se suočavaju žene u menopauzi
Rak i srčane bolesti su najveći uzročnici smrti današnjeg vremena, što dovoljno govori o tome koliko je važno štititi se od tih bolesti. Ulje nara sadrži fitohemikalije koje pomažu u regulaciji holesterola u krvi. Pritom ono snadbijeva organizam potrebnim, dobrim mastima, što dovodi do ravnoteže kardiovaskularnog sistema i tako štiti od infarkta i drugih bolesti koje ugrožavaju zdravlje srca.

S druge strane, štiti od mnogih, najčešćih vrasta raka, što čini ovu namirnicu jednom od najvažnijih u ishrani današnjeg čovjeka. Svako ko razume važnost ishrane u očuvanju zdravlja, razumjeće i zašto na našem dnevnom meniju mora da se nađe ulje nara. Ali, ono se može koristiti i na drugi način.

Prednosti spoljne upotrebe ulja nara:

sprečava nastanak bora
regeneriše i podmlađuje kožu
ubrzava zarastanje rana i opekotina
ublažava simptome ekcema i psorijaze
povoljno utiče na zdravlje i ljepotu grudi
ublažava štetan uticaj preteranog izlaganja suncu
odličan je lubrikant
Način primjene:

Ulje nara se uzima 1-3 puta dnevno po 25 kapi. Ova preporučena doza se ne smije prekoračiti.



lijekizprirode.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives