Šampon sa sodom bikarbonom za brži rast kose i kao spas za lošu frizuru



Ako voliš isključivo biljne proizvode za njegu i uljepšavanje kose te ako tvoja kosa i vlasište ne podnose kemikalije iz kupovnih proizvoda, pokušaj sama pripremiti domaći šampon prema uputama u nastavku.



Za šampon će ti biti potrebni samo soda bikarbona i voda te jabučni ocat, a ako sumnjaš u učinkovitost ovog prirodnog preparata za pranje kose, vjerujemo kako će te rezultati nakon pranja i sušenja kose iznenaditi.

Priprema i primjena domaćeg šampona

Pomiješaj pola šalice sode bikarbone sa šalicom i pol vode te smjesu ulij u posudicu s pumpicom poput one za tekući sapun. Šampon nanesi na morku kosu i to počevši od korijena prema vrhovima kose.

Ostavi na kosi minutu do dvije te nakon toga isperi mlakom vodom. Nemoj se iznenaditi što se šampon ne pjeni, to ne znači da tvoja kosa nakon što u potpunosti ispereš neće biti čista. Thinkstock Kako bi zadržala sjaj i mekoću kose, nakon ispiranja vodom, na kosu nanesi smjesu od jabučnog octa.

Pomiješaj jednu šalicu octa s dvije šalice sode bikarbone. Ako ti je miris jabučnog octa izrazito odbojan, dodaj nekoliko kapi lavande ili metvice. Prilikom nanošenja, nagni glavu unatrag kako bi izbjegla da smjesa s jabučnim octom dopre do očiju.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives